Обадете се: 06151 6368 | Eлектронна поща: bcc@elena.vali.bg

За нас

Любими производител на млечни продукти в страната.

Елена

Предприятието се намира в гр. Елена, разположен в полите на Стара планина, на 360 м. надморска височина. Регионът - Еленски Балкан е известен с екологично чистата си среда. Млекопреработвателното предприятие наследява традициите на основаната през 1960 г. малка мандра. Днес то е модерно предприятие с капацитет за преработка на 150 тона суровина дневно.

Във фирмата работят около 150 души, ръководени от високо квалифицирани специалисти.

Производство

От 1997 г. предприятието в ЕЛЕНА се специализира в производството на сирене и кашкавал, млека за директна консумация, кисели млека, млечно-кисели напитки, краве масло, топено сирене, извара и др. млечни продукти от краве и овче мляко. българско произодство Тези продукти се произвеждат само от свежи млека по оригинални български технологии с участието на уникалните за цял свят български млечно-кисели култури, без използване на консерванти. Това ги прави подходящи за консумация от всички възрасти и осигурява здраве и дълголетие.

“Би Си Си Хандел”, МПП ЕЛЕНА, разполага със съвременни машини и съоръжения произведени от водещи европейски фирми, като в производствения процес са запазени традиционните български технологии за производство на млечни продукти.

Качество

За контрола върху качеството на суровината и готовия продукт се грижи екип от технолози, лаборанти и микробиолози.

Млякото, транспортирано до приемната рампа в предприятието, задължително се подлага на лабораторен входящ контрол по физико-химични и микробиологични показатели. Едва след това се пристъпва към разтоварване и разпределение по различни видове производства. Целият производствен процес, от постъпване на суровината до получаване на крайния продукт, подлежи на строг контрол във всички критични точки на производствения процес. Получените данни се записват, анализират и архивират.

Продуктите с марката “ЕЛЕНА” имат вече своя история на българския и международния пазар. Тя е символ на отлично и постоянно качество. Резултатът е следствие на добре селектираната суровина, специфичния климат, екологично чистия район, модерното технологично оборудване и високия професионализъм на персонала.

Предприятието има патентована и международно защитена марка - “ЕЛЕНА” и е едно от първите в България, одобрено за свободна търговия със страните в ЕС.

Дистрибуция

Фирмата разполага с добре развита дистрибуторска мрежа. Продуктите с марка “ЕЛЕНА” присъстват в търговската мрежа в цялата страна и заема водещо място на пазара на млечни продукти. Дистрибуцията се осъществява със собствен, специализиран, хладилен транспорт и достига директно до търговците на едро и големите търговски вериги.